De nieuwe voorjaar/zomer haarlijn 2019

Inside information: komend voorjaar zijn krullen en veel volume helemaal hot. Dus heb je ze van jezelf, zet ze gerust wat extra aan. Steil haar? Ook geen probleem. Apparatuur en producten genoeg voor een supermooi kruleffect.

haarlijn2014               haarlijn2014-2

Wie krullen zegt, zegt krultang. Die heb je in allerlei soorten en maten. Vraag je van tevoren af wat voor effect je wilt (fijne of juist grove krullen) en kies dan een dikte. Met een tang die van onder breder is dan van boven heeft je krul niet overal precies dezelfde doorsnee. Dat geeft een heel natuurlijk effect. Uiteraard zijn er tangen te koop in allerlei kwaliteiten. Het beste voor je haar is een keramische tang, lees hier waarom. Gebruik bij voorkeur altijd een spray die je haar beschermt tegen de warmte van de tang.

Profi-tip: krul gevormd? Zet deze haarrol dan even vast met een clipje, zodat je haar kan afkoelen aan de lucht. Op die manier blijven je krullen steviger zitten.

Rolling rolling rolling…
Wat ook fantastisch werkt, zijn rollers. Of krulspelden, om maar eens een lekker retro-woord te gebruiken. Ook die heb je in allerlei soorten en afmetingen, waarbij jouw keuze afhangt van het effect dat je wilt creëren. Maak je haar na het wassen iets droger dan handdoekdroog, zet de rollers in en droog je haar met föhn of droogkap. Laat de rollers nog even zitten en laat je haar afkoelen, zodat de krullen fixeren. Haal de rollers eruit en ga alleen even met je vingers door je haar. Voilà!

Op z’n kop
Heb je al slag of krullen van jezelf? Dan is een diffuser een onmisbare tool. Dit opzetstuk voor je föhn verspreidt de luchtstroom en stimuleert zo je krullen. Gebruik vóór het föhnen een krulactiverende crème voor extra veerkracht. En dan: hoofd ondersteboven voor meer volume! Leg steeds wat plukken haar in de diffuser en duw ze voorzichtig omhoog. Föhn je haar niet 100% droog en laat het laatste beetje aan de lucht drogen. Zo wordt je haar niet pluizig en blijven je krullen mooi compact. Kneed er daarna wat creamgel of een ander luchtig product in, dat je haar niet verzwaart en je krullen mooi houdt